Aperitius d’estiu

Mini tartaletes farcides de mouse de foie i figues

Ingredients (per 4 persones):

  • 16 mini tartaletes de pasta brisa (o mini volovans)
  • 200 grs. de mouse de foie
  • 6 figues seques
  • 1/2 gotet de conyac
  • unes branquetes de grosela per decorar
  • sal Maldon

Preparació:

  • Escalfem el forn a 180º i posem les tartaletes durant 2 minuts. Aquesta operació ens ajudarà a mantenir les tartaletes, un cop farcides, sense que s’humitegin.
  • Tallarem a daus ben petits les figues seques, i les posarem a macerar amb el gotet de conyac durant 1 hora.
  • Amb l’ajut d’una forquilla i un bol, desfarem la mouse de foie (l’haurem tret de la nevera 1/2 hora abans per poguer-la treballar millor). Afegirem les figues amb 2 cullarades del conyac de maceració, la sal Maldon i ho barrejarem tot.
  • Farcirem les tartaletes amb la preparació anterior i decorarem amb una grosella.

Mini tomàquets xerrys farcits de formatge:

Ingredients (per 4 persones):

  • 16 tomàquets xerry kumato
  • un tros de formatge de cabra cremós
  • un polsim d’orenga seca
  • sal i pebre
  • ciboulet per decorar
  • 4 formatges tipus “Caserío”
  • 50 grs. de nous pelades
  • 1 pera “blanquilla”

Preparació:

  • En primer lloc, tallarem el “barret” superior dels tomàquets i ho reservarem. Amb l’ajut d’unes tisores de punta fina i una cullareta, buidarem amb molta cura els tomàquets i els possarem cap per avall en un plat.
  • Mentrestant, prepararem les cremes de formatge. Per un costat, barrejarem el formatge de cabra cremós amb l’orenga seca, sal i pebre. Introduirem en una màniga pastissera amb una boquilla arrissada. Per un altre banda, barrejarem el formatge “Caserío” amb les nous ben trinxades i ho colocarem en un altre màniga.
  • Farcirem la meitat dels tomàquets amb la primera preparació i ho decorarem amb una tija de ciboulet.
  • A la resta de tomàquet, colocarem a dintre uns dauets de pera i farcirem amb la preparació de formatge i nous.

Escuma de caipirinha:

Ingredients (per 4 persones):

  • 4 clares d’ou
  • 70 cc. de Cachaça (aiguardent de canya)
  • 70 cc. d’aigua
  • 70 grs. de sucre
  • 130 cc. de suc de llimona
  • 1 rajolí de granadina
  • 1 sifó Isi de 1/2 l. i 2 càrregues de gas
  • sidral

Preparació:

  • En primer lloc, posarem un cassó al foc amb el sucre i l’aigua i arrencarem el bull per preparar un xarop ó almívar. Deixarem refredar.
  • Un cop fred, posarem en un bol les clares d’ou, l’almívar, la Cachaça, el suc de llimona i la granadina. Batre amb unes varilles i colar.
  • Introduir la preparació anterior en el sifó i deixar refredar a la nevera durant 2 hores.
  • A l’hora de servir, tancarem el sifó, posarem les càrregues de gas i omplirem uns gots de xupito. Decorarem amb el sidral.