Entrants de Revetlla

– Amanida de rúcula, fruits vermells i ànec.

Ingredients (per a 4 persones):

  • 1 bossa de rúcula
  • fruits vermells (gerds, groselles, mores….)
  • 2 cullarades soperes de sucre moré
  • 1 cullarada de vinagre de Mòdena
  • 2 cullarades d’oli d’oliva d’Ullastrell
  • 4 pedrers d’ànec en confit
  • 50 grs. de pernil d’ànec
  • Sal Maldon

Preparació:

  • Començarem per macerar els fruits vermells. Els col.locarem en un bol i els cobrirem amb el sucre moré. Ho deixarem macerar durant un mínim de 12 h.
  • Treurem el greix dels pedrers d’ànec comfitats i els tallarem  a rotllanes.
  • En un got de “zurito”, posarem al fons una base de fruits vermells dels que hem macerat. A continuació, posarem una capa de rúcula, un altre amb els pedrers comfitats, repetirem amb un altre capa de rúcula i acabarem amb el pernil d’ànec.
  • Al suc de la maceració de les fruites, afegirem la cullerada de vinagre de Mòdena, l’oli d’oliva i la sal Maldon. Amanirem el got amb un parell de cullarades d’aquesta vinagreta.

– “Dip” de musclos en escabetx i crema de formatge.

Ingredients (per a 4 persones):

  • 1 llauna de musclos en escabetx
  • 1 tarrina de crema de formatge semicurat President
  • palets de pa (grisinis)

Preparació:

  • Posarem en el got d’una batedora (turmix) o a la Thermomix els musclos en escabetx amb el seu suc i la crema de formatge. Ho pasarem tot fins aconseguir una crema ben fina.
  • En un plat, col.locarem els palets de pa, nachos, patates xip….. i ho acompanyarem amb un bol amb la crema de formatge i musclos per anar sucant.

– Crema de meló al cava.

Ingredients (per a 4 persones):

  • 1 meló madur
  • 1 iogurt grec
  • 1 “benjamín” de cava
  • 1 got de crema de llet
  • sal Maldon i pebre de sichuán
  • raïm per decorar

Preparació:

  • El día abans, tallarem la polpa del meló a daus i la deixarem macerar dins un bol amb el cava.
  • Posarem al got de la batedora la polpa de meló macerada, el iogurt grec i la nata i ho triturarem tot fins aconseguir una crema. Salpebrem.
  • Pelarem els grans de raïm i els tallarem a dauets ben petits.
  • Omplirem uns gots de “xupito” amb la crema de meló ben freda i posarem per sobre el tartar de raïm.