Llaminera de porc amb salsa de plàtan, bacon i curry

Ingredients (per a 4 persones):

 • 2 llamineres de porc
 • sal, pebre i oli

Per la salsa:

 • 1 ceba grossa
 • 1/2 gra d’all
 • 100 grs. de bacon fumat tallat a dauets
 • 2 plàtans
 • 1 punta de curry
 • sal
 • 400 cc. de nata líquida

Preparació:

 • Començarem per preparar les llamineres, ja que les cuinarem al forn a baixa temperatura. Aquesta és una operació molt senzilla però que necessita un temps prolongat per aconseguir una textura molt melosa en la carn. Salpebrarem la carn i la sellarem en una paella amb oli ben calent durant 1 minut per cada cara. Un cop sellada, la col.locarem en una safata i l’entrarem al forn a 65º durant 2 hores.
 • Mentrestant, prepararem la salsa. Tallarem la ceba i l’all ben petits i ho posarem en un cassó al foc amb una mica d’oli. Ho deixarem confitat lentament, i quan la ceba ja estigui daurada afegirem el bacon i el plàtan tallats a dauets. Deixarem enrossir durant 5-8 minuts i afegirem la nata líquida i el curry. Deixarem reduir la salsa fins que tingui una textura densa. Rectificarem de sal.
 • Per muntar el plat, treurem la llaminera del forn i tallarem cadascuna d’elles en 8 talls (4 talls per plat). Naparem amb la salsa.