Ingredients (per a 4 persones):
- 2 llamineres de porc
- sal, pebre i oli
Per la salsa:
- 1 ceba grossa
- 1/2 gra d’all
- 100 grs. de bacon fumat tallat a dauets
- 2 plàtans
- 1 punta de curry
- sal
- 400 cc. de nata líquida
Preparació:
- Començarem per preparar les llamineres, ja que les cuinarem al forn a baixa temperatura. Aquesta és una operació molt senzilla però que necessita un temps prolongat per aconseguir una textura molt melosa en la carn. Salpebrarem la carn i la sellarem en una paella amb oli ben calent durant 1 minut per cada cara. Un cop sellada, la col.locarem en una safata i l’entrarem al forn a 65º durant 2 hores.
- Mentrestant, prepararem la salsa. Tallarem la ceba i l’all ben petits i ho posarem en un cassó al foc amb una mica d’oli. Ho deixarem confitat lentament, i quan la ceba ja estigui daurada afegirem el bacon i el plàtan tallats a dauets. Deixarem enrossir durant 5-8 minuts i afegirem la nata líquida i el curry. Deixarem reduir la salsa fins que tingui una textura densa. Rectificarem de sal.
- Per muntar el plat, treurem la llaminera del forn i tallarem cadascuna d’elles en 8 talls (4 talls per plat). Naparem amb la salsa.