Cigrons menuts del Vallès amb espinacs i bacallà

Ingredients (per a 4 persones):

  • 400 grs. de cigró menut del Vallès
  • 1 paquet de fulles tendres d’espinacs
  • 3 alls
  • 4 llesquetes de pa del día anterior
  • oli d’oliva
  • 1 cullarada de pebre vermell dolç
  • 1 cullaradeta de comí
  • 1 got de vi blanc
  • 0’50 cl. de brou o aigua
  • 300 grs. de bacallà desalat tallat a daus

Preparació:

  • La nit anterior, posarem en remull els cigrons amb aigua tèbia i sal.
  • Escòrrer els cigrons i posar-los a bullir en aigua tèbia salada durant 45 minuts aprox.
  • Mentrestant, prepararem el sofregit. En una cassola amb una mica d’oli, fregirem els alls i les llesquetes de pa fins que quedin ben rossos. Retirem i en el mateix oli posarem a fregir directament les fulles d’espinacs crues (sense cocció prèvia).
  • Posarem en el got de la batedora els alls i el pa fregit i afegirem el pebre vermell dolç, el comí, el vi blanc i el brou. Ho passarem perque ens quedi ben fi i ho afegirem a la cassola on tenim sofregint els espinacs. Ho rectificarem de sal, i ho deixarem coure tot junt durant 20 minuts.
  • En aquest punt, incorporarem els daus de bacallà i ho deixarem coure a la cassola durant 4 minuts. Afegirem els cigrons cuits i ho deixarem bullir durant 5 minuts més.