Cintes de pasta amb salmó i salsa de moscatell

Ingredients (per 4 persones):

  • 1 paquet de pasta de 500 grs. de format ample (papardelle, tagliatelle, etc.)
  • 1 dau de mantega
  • 50 grs. de panses de corint
  • 1 got gran de moscatell
  • 2 cullarades soperes de tomàquet fregit
  • 0’50 l. de nata líquida
  • 2 supremes de salmó de 200 grs., sense pell ni espines

Preparació:

  • Posarem la mantega al foc en una paella ampla, i sofregirem les panses de corint fins que es comencin a bufar. En aquest punt les retirarem i les reservarem.
  • Al mateix greix, abocarem el moscatell i el deixarem evaporar. Quan hagi evaporar l’alcohol, afegirem la nata líquida i les 2 cullarades de tomàquet i deixarem que la salsa comenci a espessir.
  • Mentrestant, tallarem les supremes de salmó a dauets i bullirem la pasta seguint les indicacions del fabricant.
  • Quan la salsa ens hagi agafat densitat, incorporarem de nou les panses i els dauets de salmó i ho deixarem bullir tot junt durant 5 minuts.
  • En aquest punt, podem incorporar la pasta dins la salsa i deixar coure tot junt durant 1 minut, o be abocar la salsa a sobre de la pasta al plat.