Ingredients (per a 4 persones):
- 400 grs. de cigró menut del Vallès
- 1 paquet de fulles tendres d’espinacs
- 3 alls
- 4 llesquetes de pa del día anterior
- oli d’oliva
- 1 cullarada de pebre vermell dolç
- 1 cullaradeta de comí
- 1 got de vi blanc
- 0’50 cl. de brou o aigua
- 300 grs. de bacallà desalat tallat a daus
Preparació:
- La nit anterior, posarem en remull els cigrons amb aigua tèbia i sal.
- Escòrrer els cigrons i posar-los a bullir en aigua tèbia salada durant 45 minuts aprox.
- Mentrestant, prepararem el sofregit. En una cassola amb una mica d’oli, fregirem els alls i les llesquetes de pa fins que quedin ben rossos. Retirem i en el mateix oli posarem a fregir directament les fulles d’espinacs crues (sense cocció prèvia).
- Posarem en el got de la batedora els alls i el pa fregit i afegirem el pebre vermell dolç, el comí, el vi blanc i el brou. Ho passarem perque ens quedi ben fi i ho afegirem a la cassola on tenim sofregint els espinacs. Ho rectificarem de sal, i ho deixarem coure tot junt durant 20 minuts.
- En aquest punt, incorporarem els daus de bacallà i ho deixarem coure a la cassola durant 4 minuts. Afegirem els cigrons cuits i ho deixarem bullir durant 5 minuts més.