Dinar de Carmanyola

dinar de carmanyola 031El passat dilluns día 25, i programat per la XATIC (Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya), vàrem preparar a la sala Àgora del Museu de la Ciència el primer «Dinar de Carmanyola».

Basat en el format dels Sopars de Carmanyola que es cel.lebren a Manlleu desde ja fa un temps, l’empresa Pep Palau Von Arend ens va encarregar la preparació d’un dinar una mica diferent; aquest dinar havía de rememorar els àpats que feien els obrers a la fàbrica.

Taules vestides amb mocadors de farcell, l’aigua servida en càntirs i el vi amb porrons, ingredients típics de la cuina obrera catalana del segle XIX, cuinats i vestits amb les tendències de la cuina actual,  i el plat principal del dinar servit en una carmanyola.

El menú preparat per La Terrassa del Museu per 20 comensals, entre els quals hi havía l’alcalde de Terrassa Sr. Pere Navarro, el president de la Xatic, Sr. Josep Mª Pey i el director del MnACTEc, Sr. Eusebi Casanelles, va començar amb un vermut amb tapa, rememorant la costum antiga de tapar les copes i gots de vi a les tabernes i mesons amb un tros de pa o amb una llesca de pernil, per evitar que hi entressin mosques i mosquits, o que es diposités pols a l’interior.
A continuació, es va començar a servir el menú que constava de:

– Coca de recapte amb escalivada, saltejat de bolets i formatge de cabra gratinat.
– Pastís de peus de porc
– Timbal de patates enmascarades amb ou poché
– Braó de porc desosat i rostit, amb salsa de castanyes
– Borratxo de taronja i rom, amb iema cremada i crema anglesa
– Cafè i raig

Escribir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.