Al voltant de 500 restaurants de tota Catalunya -una participació més elevada que a l’edició anterior- es van presentar al concurs on es van escollir les millors cartes de vi. Es van premiar 18 establiments en el transcurs d’un acte organitzat per l’Associació Vinícola Catalana i l’Unió Vinícola del Penedès, amb la col.laboració de l’Associació Catalana de Sumillers i el patrocini de l’INCAVI, la Direcció General de Comerç i les D.O. Penedès, Catalunya i Pla de Bages.
L’acte va tenir lloc el passat 23 de novembre al Palau de Congressos de Barcelona, i va ser pressidit pel Conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat pel director general de l’INCAVI, Oriol Guevara i la directora general de Comerç, Gemma Puig.
En aquesta edició es van establir tres categories en funció del preu mig del cobert a la carta, sense tenir en compte el vi: categoría A, fins a 24’00 €, categoría B, de 25’00 a 45’00 € i categoría C, de més de 45’00 €. Els guanyadors del primer premi van ser tres restaurants de la província de Barcelona, El Cingle, de Vacarisses, a la categoría A; Cal Blay Vinticinc, de Sant Sadurní d’Anoia, a la categoría B i L’Hereu, de Vilafranca del Penedès, a la categoría A.
La Terrassa del Museu, com en anys anteriors, va ser un dels finalistes del grup A.