Ingredients (per a 4 persones):
- 1 escarola cabell d’àngel
- 1 llauna de tonyina en oli
- 200 grs. de bacallà esqueixat (ja remullat)
- 8 anxoves
- 8 tomàquets xerrys
Per la salsa romesco:
- 8 tomàquets vermells de branca, grossos
- 1 cabeça d’alls
- la polpa d’una nyora
- ametlles i avellanes torrades
- 3 llesquetas de pa fregides
- 1 got de vinagre2 gots d’oli d’oliva
Preparació:
- Començarem per preparar la salsa romesco. Posarem a escalivar al forn els tomàquets i els alls. Si tenim la possibilitat de fer-ho a la brasa, sempre serà millor. Si no, ho farem al forn amb una safata i una miqueta d’oli i ho deixarem durant 20 minuts a 180º.
- Pelarem els tomàquets i els alls i ho posarem en un got de turmix. Incorporarem la polpa de les nyores (que previament haurem tingut hidratant-se en aigua tèbia), les ametlles i avellanes, el pa fregit, l’oli, el vinagre i la sal. Ho triturarem tot junt fins aconseguir una pasta no massa espessa.
- Per preparar l’amanida, posarem en un plat l’escarola, el bacallà esqueixat, la tonyina ben escorreguda del seu oli i decorarem amb els tomàquets xerrys tallats, els filets d’anxoves i la salsa romesco.