Llom de rap en crosta de full, amb salsa de mostassa

Ingredients (per a 4 persones):

  • 1 cua de rap de 1’200 kgs
  • 8 tall de bacon fumat tallat prim
  • 2 cullarades de mostassa
  • 1 paquet de pasta de full refrigerada
  • 1 ou

Per la salsa:

  • La pell i les espines del rap
  • 1 tomàquet madur
  • 2 cebes
  • 1 all
  • 1 fulla de llorer
  • sal
  • 3 cullarades grans de mostassa de Dijon
  • 250 cc. de crema de llet

Preparació:

  • Netejar la cua de rap. Treure-li la pell i l’espina central fins aconseguir 2 lloms. Tallar cada llom en 2 trossos.
  • Pintar cada llom de rap amb la mostassa i embolicar amb 2 talls de bacon.
  • Estirar la pasta de full i embolicar cada llom de rap. Tancar i pintar amb ou batut.
  • Enfornar a 175 º durant 20 minuts.
  • Mentrestant, preparar un fumet amb la pell i espina del rap, un tomàquet madur, una ceba, un all i la fulla de llorer. Afegir 1/2  l. d’aigua i la sal,  i deixar bullir durant 1/2 hora.
  • Trinxar l’altre ceba ben petita i posar a sofregir amb una mica d’oli. Quan estigui ben sofregida, afegirem les cullarades de mostassa de Dijon i deixarem a foc baix durant 4-5 minuts.
  • Afegir un got del fumet preparat i deixar fins que evapori la meitat del líquid. En aquest punt, afegirem la nata líquida i la deixarem espessir per si mateixa.
  • Acompanyarem el llom en crosta de full amb la salsa de mostassa.