Arròs amb carxofes, pernil ibèric i gambes

Ingredients (per a 4 persones):

  • 400 grs. d’arròs
  • 2 cebes grosses
  • 1 all
  • carxofes grans
  • 100 grs. de pernil ibèric tallat a daus
  • 8 gambes vermelles
  • 1 cullarada de mantega
  • 1 got petit de conyac
  • 1 got petit de vi blanc
  • 800 cc. d’aigua
  • sal

Preparació:

  • En primer lloc, treurem la pell i els caps de les gambes i ho posarem a sofregir amb una de les cebes trinxades i la cullarada de mantega. Quan estiguin ben sofregides (aprox. 10 minuts), afegirem el got de conyac i ho deixarem evaporar. Incorporem l’aigua i ho deixarem bullir tot junt durant 10 minuts més. Triturar i colar pel colador xinés.
  • Per preparar l’arròs, posarem a sofregir l’altre ceba trinxada ben petita amb l’all. Quan estigui ben sofregida, afegirem les carxofes que previament haurem netejat de les fulles més dures i haurem tallat a quarts. Deixarem sofregir juntament amb la ceba durant 10 minuts. Incorporarem els daus de pernil ibèric, sofregirem durant 2-3 minuts i afegirem l’arròs. Tornem a sofregir tot junt, incorporem el got de vi blanc i deixem evaporar.
  • Quan hagi evaporat el vi, afegirem el brou de les gambes i ho deixarem coure tot junt durant 16-18 minuts. Retirem del foc i deixem reposar uns minuts.
  • Mentrestant, passarem les gambes per la paella ben calenta amb una gota d’oli i les incorporarem a l’arròs abans de servir.