Ingredients (per a 4 persones):
- 1 cua de rap de 1’200 kgs
- 8 tall de bacon fumat tallat prim
- 2 cullarades de mostassa
- 1 paquet de pasta de full refrigerada
- 1 ou
Per la salsa:
- La pell i les espines del rap
- 1 tomàquet madur
- 2 cebes
- 1 all
- 1 fulla de llorer
- sal
- 3 cullarades grans de mostassa de Dijon
- 250 cc. de crema de llet
Preparació:
- Netejar la cua de rap. Treure-li la pell i l’espina central fins aconseguir 2 lloms. Tallar cada llom en 2 trossos.
- Pintar cada llom de rap amb la mostassa i embolicar amb 2 talls de bacon.
- Estirar la pasta de full i embolicar cada llom de rap. Tancar i pintar amb ou batut.
- Enfornar a 175 º durant 20 minuts.
- Mentrestant, preparar un fumet amb la pell i espina del rap, un tomàquet madur, una ceba, un all i la fulla de llorer. Afegir 1/2 l. d’aigua i la sal, i deixar bullir durant 1/2 hora.
- Trinxar l’altre ceba ben petita i posar a sofregir amb una mica d’oli. Quan estigui ben sofregida, afegirem les cullarades de mostassa de Dijon i deixarem a foc baix durant 4-5 minuts.
- Afegir un got del fumet preparat i deixar fins que evapori la meitat del líquid. En aquest punt, afegirem la nata líquida i la deixarem espessir per si mateixa.
- Acompanyarem el llom en crosta de full amb la salsa de mostassa.