Ingredients (per a 4 persones):
- 400 grs. d’arròs
- 2 cebes grosses
- 1 all
- carxofes grans
- 100 grs. de pernil ibèric tallat a daus
- 8 gambes vermelles
- 1 cullarada de mantega
- 1 got petit de conyac
- 1 got petit de vi blanc
- 800 cc. d’aigua
- sal
Preparació:
- En primer lloc, treurem la pell i els caps de les gambes i ho posarem a sofregir amb una de les cebes trinxades i la cullarada de mantega. Quan estiguin ben sofregides (aprox. 10 minuts), afegirem el got de conyac i ho deixarem evaporar. Incorporem l’aigua i ho deixarem bullir tot junt durant 10 minuts més. Triturar i colar pel colador xinés.
- Per preparar l’arròs, posarem a sofregir l’altre ceba trinxada ben petita amb l’all. Quan estigui ben sofregida, afegirem les carxofes que previament haurem netejat de les fulles més dures i haurem tallat a quarts. Deixarem sofregir juntament amb la ceba durant 10 minuts. Incorporarem els daus de pernil ibèric, sofregirem durant 2-3 minuts i afegirem l’arròs. Tornem a sofregir tot junt, incorporem el got de vi blanc i deixem evaporar.
- Quan hagi evaporat el vi, afegirem el brou de les gambes i ho deixarem coure tot junt durant 16-18 minuts. Retirem del foc i deixem reposar uns minuts.
- Mentrestant, passarem les gambes per la paella ben calenta amb una gota d’oli i les incorporarem a l’arròs abans de servir.