Risotto de vieires, bacon i llagostins

Ingredients per 4 persones:

  • 75 grs. de mantega
  • 2 cullarades d’oli d’oliva
  • 500 grs. d’arròs per risotto
  • un gotet de vi blanc sec
  • 1 l. de brou d’au o verdures
  • 1 ceba
  • 2 talls gruixuts de bacon fumat, tallat a dauets
  • 300 grs. de carn de vieira
  • 150 grs. de cues de llagostins
  • 1 got de llet
  • 1 cullarada sopera de Maizena
  • nou moscada
  • 1 got de nata líquida
  • formatge parmesà

Preparació:

  • Tallar la ceba ben petita i posar-la a sofregir en una cassola amb la mantega i l’oli. Quan estigui ben caramelitzada, afegir els daus de bacon. Sofregir lentament fins que quedin ben daurats.  En aquest punt, afegir les cues de llagostins i la carn de vieira tallades ben petites.
  • Passat 10 minuts, afegirem el got de llet on previament haurem desfet la cullarada de Maizena. Espolvorar amb una mica de nou moscada ratllada.
  • Afegir l’arrós i deixar sofregir conjuntament. Incorporar el got de vi blanc, deixa evaporar uns moments i afegir el brou calent de mica en mica. El brou s’ha d’anar incorporar a mida que l’arròs el vagi absorvint.
  • Uns minuts abans d’acabar la cocció del risotto, afegir la nata líquida, una cullarada de mantega i el formatge parmesà.