Llom de rap farcit de verdures, amb salsa de trigueros i bacon

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 lloms de rap de 200 grs. c/u
  • 2 pastanagues
  • 8 espàrrecs verds
  • 1 carbassó
  • 12 talls de bacon tallats primets

Per la salsa:

  • una ceba
  • 8 espàrrecs verds
  • 1 tall de bacon gruixut, tallat a daus
  • 1 gotet de vi blanc
  • 1 got de nata líquida per cuinar
  • sal i pebre

Preparació:

  • Agafarem els talls de rap i els obrirem com si fossin llibres per farcir.
  • Agafarem les verdures i les courem al vapor durant 3 minuts, o be les escaldarem amb aigua bullint durant 2 minuts. Refredar-les immediatament amb aigua i gel.
  • Farcirem els llom de rap amb un bastonet de pastanaga, 2 espàrrecs verds (tallarem els troncs i els reservrem per fer la salsa), i un bastonet de carbassó. Lligarem el rap embolicant-lo amb 3 talls de bacon cadascú.
  • Ho introduirem al forn a 150º durant 20 minuts.
  • Per preparar la salsa, tallarem a trossos els espàrrecs i guardarem les puntes per la guarnició.
  • Posarem un cassó al foc am oli i sofregirem la ceba tallada ben petita. Afegirem els daus de bacon i els deixarem sofregir durant uns minuts. Incorporem els espàrrecs tallats i quan estigui tot ben sofregit abocarem el vi blanc i el deixarem reduir. Afegirem la nata líquida i ho deixarem coure tot junt durant 10 minuts. Ho passarem per la thermomix o el túrmix. Rectificarem de sal i pebre.
  • Per muntar el plat, colocarem el llom de rap en el plat i el naparem amb la salsa ben calenta. Decorarem amb les puntes d’espàrrecs saltades breument amb una paella.