Ingredients per 4 persones:
- 75 grs. de mantega
- 2 cullarades d’oli d’oliva
- 500 grs. d’arròs per risotto
- un gotet de vi blanc sec
- 1 l. de brou d’au o verdures
- 1 ceba
- 2 talls gruixuts de bacon fumat, tallat a dauets
- 300 grs. de carn de vieira
- 150 grs. de cues de llagostins
- 1 got de llet
- 1 cullarada sopera de Maizena
- nou moscada
- 1 got de nata líquida
- formatge parmesà
Preparació:
- Tallar la ceba ben petita i posar-la a sofregir en una cassola amb la mantega i l’oli. Quan estigui ben caramelitzada, afegir els daus de bacon. Sofregir lentament fins que quedin ben daurats. En aquest punt, afegir les cues de llagostins i la carn de vieira tallades ben petites.
- Passat 10 minuts, afegirem el got de llet on previament haurem desfet la cullarada de Maizena. Espolvorar amb una mica de nou moscada ratllada.
- Afegir l’arrós i deixar sofregir conjuntament. Incorporar el got de vi blanc, deixa evaporar uns moments i afegir el brou calent de mica en mica. El brou s’ha d’anar incorporar a mida que l’arròs el vagi absorvint.
- Uns minuts abans d’acabar la cocció del risotto, afegir la nata líquida, una cullarada de mantega i el formatge parmesà.