Pit de pollastre amb salsa d’Oporto

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 pits de pollastre tallats a filets prims
  • 300 grs. de xampinyons laminats
  • un got gran d’Oporto
  • 300 ml. de nata líquida per cuinar
  • una cullaradeta de curry
  • una llauna de paté
  • oli d’oliva suau
  • sal

Per la guarnició:

  • una ceba
  • 150 grs. d’arròs vaporitzat
  • un gotet de vi blanc
  • 300 ml. d’aigua o brou suau
  • 150 grs. de xampinyons tallats a quadrets

Preparació:

  • Començarem per fregir lleugerament els talls de pollastre, previament salpimentats, i els reservarem.
  • Al mateix oli, fregirem els xampinyons laminats.
  • Afegirem l’Oporto i el deixarem evaporar.
  • Afegirem la cullaradeta de curry, el paté i la nata líquida i deixarem que la salsa ens agafi una mica de consistència. Rectifiquem de sal.
  • En aquest punt, incorporarem els talls de pollastre reservats i ho deixarem coure tot junt durant uns minuts.
  • Per acompanyar, prepararem uns flamets d’arròs amb xampinyons. Sofregirem la ceba tallada ben prima i quan ens comenci a agafar color, incorporarem els xampinyons restants tallats a dauets.
  • Incorporem l’arròs, el deixem sofregir una estona i afegirem el gotet de vi blanc. Quan s’hagi evaporat el vi, afegim el brou (millor si està calent), i deixarem coure 16-18 minuts.
  • Per servir, posarem l’arròs dins d’un motllo per donar-li forma de flamets i el colocarem al plat. Posarem uns talls de pollastre i ho naparem tot amb la salsa.