Risotto de fredolics i farigola

Ingredients per a 4 persones:

  • 400 grs. d’arròs arborio o carnaroli
  • 2 cebes
  • 1 gotet de vi blanc
  • 1 l. de brou d’au
  • 250 ml. de nata líquida per cuinar
  • 300 grs. de fredolics
  • 1 manat de farigola
  • 4 tomàquets vermells
  • uns fils de safrà torrat
  • 1 manat d’alls tendres
  • 4 llesques de pa torrat triturat
  • 10 ametlles torrades
  • formatge parmesà

Preparació:

  • Començarem per fer el sofregit de fredolics. Per aixó, donarem un bull a 250 cl. de brou amb la farigola i deixarem infusionar durant 10 minuts. Colar i reservar.
  • Fer un sofregit amb les cebes i el tomàquet tallats a trossos. Quan estigui ben comfitat el sofregit, abocar-hi l’infusió de farigola i el safrà. Triturar, colar i possar-ho en una olla.
  • Sofregir els alls tendres tallats a rodanxes, afegir els bolets tallats a trossos i mantenir a la paella sense deixar de remenar fins que s’evapori l’aigua dels bolets. Condimentar, abocar-hi la preparació anterior i afegir-hi el pa ratlla i les ametlles picades.
  • Afegir l’arròs i deixar sofregir uns minuts. Abocar-hi el got de vi blanc i deixar evaporar.
  • Anar afegint el brou restant, que tindrem a punt d’ebullició, a mida que l’arròs el vagi absorvint.
  • Un cop incorporat tot el brou, i uns minuts abans de retirar l’arròs, incorporar-hi la nata líquida i el parmesà ratllat.

imagen-073