Ingredients per a 4 persones:
- 4 pits de pollastre tallats a filets prims
- 300 grs. de xampinyons laminats
- un got gran d’Oporto
- 300 ml. de nata líquida per cuinar
- una cullaradeta de curry
- una llauna de paté
- oli d’oliva suau
- sal
Per la guarnició:
- una ceba
- 150 grs. d’arròs vaporitzat
- un gotet de vi blanc
- 300 ml. d’aigua o brou suau
- 150 grs. de xampinyons tallats a quadrets
Preparació:
- Començarem per fregir lleugerament els talls de pollastre, previament salpimentats, i els reservarem.
- Al mateix oli, fregirem els xampinyons laminats.
- Afegirem l’Oporto i el deixarem evaporar.
- Afegirem la cullaradeta de curry, el paté i la nata líquida i deixarem que la salsa ens agafi una mica de consistència. Rectifiquem de sal.
- En aquest punt, incorporarem els talls de pollastre reservats i ho deixarem coure tot junt durant uns minuts.
- Per acompanyar, prepararem uns flamets d’arròs amb xampinyons. Sofregirem la ceba tallada ben prima i quan ens comenci a agafar color, incorporarem els xampinyons restants tallats a dauets.
- Incorporem l’arròs, el deixem sofregir una estona i afegirem el gotet de vi blanc. Quan s’hagi evaporat el vi, afegim el brou (millor si està calent), i deixarem coure 16-18 minuts.
- Per servir, posarem l’arròs dins d’un motllo per donar-li forma de flamets i el colocarem al plat. Posarem uns talls de pollastre i ho naparem tot amb la salsa.