Panellets

Ingredients:

  • 500 grs. de sucre fi
  • 500 grs. de pols d’ametlla
  • un pessic de sal
  • ratlladura de llimona
  • 50 grs. d’ou o clara
  • 70 cc. d’aigua

Barrejat tots els ingredients líquids amb el sucre, incorporar-hi la pols d’ametlla i treballar just fins a fer-ne una pasta consistent.

Deixarla reposar tapada durant 24 hores o més abans d’utilitzar-la.

Abans de començar a fer els panellets, separarem la massa en trossos de 120 grs. per fer els diferents tipus.

Panellets de coco i llimona:

  • 25 grs. de coco ratllat
  • 20 grs.  de limoncello i més ratlladura de llimona

Escalfar el limoncello al microones i abocar-ho a sobre del coco ratllat per hidratar-lo.

Barrejar el massapà amb el coco i la ratlladura. Donar forma i arrebossar amb més coco ratllat.

Enfornar a 190º durant 5 minuts. Al sortir del forn, pintar-los amb rovell d’ou

Panellets de coco i canyella:

  • 25 grs. de coco ratllat
  • 20 grs. d’aigua
  • canyella en pols

Escalfar l’aigua al microones i abocar-la a sobre del coco ratllat per hidratar-lo.

Barrejar el massapà amb el coco i la canyella. Donar forma i arrebossar amb més coco ratllat barrejat amb canyella..

Enfornar a 190º durant 5 minuts.

Panellets de codony:

  • 1 tira de comfitura de codony

Estirar el massapà, colocar al mig la tira de codony i embolicar-lo donant-li forma de barra. Coure al forn la barra sencera. Pintar amb ou i arrebossar amb sucre. Enfornar a 190º durant 5 minuts.

Panellets d’avellana:

  • 20 grs. d’avellanes torrades ratllades
  • canyella en pols
  • un rajolí de Bailey’s

Barrejar amb el massapà. Donar forma d’ou, passar per sucre i possar-hi a sobre una avellana. Enfornar a 190º durant 5 minuts.

Panellets de cafè:

  • 1 cullaradeta de cafè molt
  • xarop de sucre cremat
  • sucre llustre per arrebossar

Barrejar amb el massapà. Donar forma de gra de cafè. Arrebossar en sucre llustre i enfornar a 190º durant 5 minuts.

Panellets de panses:

  • 20 grs. de panses macerades amb rom

Barrejar amb el massapà. Donar forma, arrebossar amb sucre i enfornar a 190º durant 5 minuts.

Panellets de nous:

  • 20 grs. de nous ratllades
  • Melody (licor de crema catalana)
  • Xocolata de cobertura desfeta

– Nous senceres

Barrejar les nous ratllades i el licor amb el massapà. Donar forma de bola i enfornar a 190 durant 5 minuts.

Un cop freds, banyar amb la cobertura i decorar amb 1/2 nou.

Panellets de taronja:

  • ratlladura de taronja
  • un rajolí de Cointreau
  • pell de taronja comfitada

Barrejar la ratlladura amb el massapà. Donar forma de bolar i enfornar. Un cop freds, banyar amb la cobertura i decorar amb les tires de pell comfitada.