Ingredients:
- 500 grs. de sucre fi
- 500 grs. de pols d’ametlla
- un pessic de sal
- ratlladura de llimona
- 50 grs. d’ou o clara
- 70 cc. d’aigua
Barrejat tots els ingredients líquids amb el sucre, incorporar-hi la pols d’ametlla i treballar just fins a fer-ne una pasta consistent.
Deixarla reposar tapada durant 24 hores o més abans d’utilitzar-la.
Abans de començar a fer els panellets, separarem la massa en trossos de 120 grs. per fer els diferents tipus.
Panellets de coco i llimona:
- 25 grs. de coco ratllat
- 20 grs. de limoncello i més ratlladura de llimona
Escalfar el limoncello al microones i abocar-ho a sobre del coco ratllat per hidratar-lo.
Barrejar el massapà amb el coco i la ratlladura. Donar forma i arrebossar amb més coco ratllat.
Enfornar a 190º durant 5 minuts. Al sortir del forn, pintar-los amb rovell d’ou
Panellets de coco i canyella:
- 25 grs. de coco ratllat
- 20 grs. d’aigua
- canyella en pols
Escalfar l’aigua al microones i abocar-la a sobre del coco ratllat per hidratar-lo.
Barrejar el massapà amb el coco i la canyella. Donar forma i arrebossar amb més coco ratllat barrejat amb canyella..
Enfornar a 190º durant 5 minuts.
Panellets de codony:
- 1 tira de comfitura de codony
Estirar el massapà, colocar al mig la tira de codony i embolicar-lo donant-li forma de barra. Coure al forn la barra sencera. Pintar amb ou i arrebossar amb sucre. Enfornar a 190º durant 5 minuts.
Panellets d’avellana:
- 20 grs. d’avellanes torrades ratllades
- canyella en pols
- un rajolí de Bailey’s
Barrejar amb el massapà. Donar forma d’ou, passar per sucre i possar-hi a sobre una avellana. Enfornar a 190º durant 5 minuts.
Panellets de cafè:
- 1 cullaradeta de cafè molt
- xarop de sucre cremat
- sucre llustre per arrebossar
Barrejar amb el massapà. Donar forma de gra de cafè. Arrebossar en sucre llustre i enfornar a 190º durant 5 minuts.
Panellets de panses:
- 20 grs. de panses macerades amb rom
Barrejar amb el massapà. Donar forma, arrebossar amb sucre i enfornar a 190º durant 5 minuts.
Panellets de nous:
- 20 grs. de nous ratllades
- Melody (licor de crema catalana)
- Xocolata de cobertura desfeta
– Nous senceres
Barrejar les nous ratllades i el licor amb el massapà. Donar forma de bola i enfornar a 190 durant 5 minuts.
Un cop freds, banyar amb la cobertura i decorar amb 1/2 nou.
Panellets de taronja:
- ratlladura de taronja
- un rajolí de Cointreau
- pell de taronja comfitada
Barrejar la ratlladura amb el massapà. Donar forma de bolar i enfornar. Un cop freds, banyar amb la cobertura i decorar amb les tires de pell comfitada.