Milfulls de bacallà, pebrot escalivat i vinagreta d’avellanes

Ingredients per a 4 persones:

 • 4 talls de bacallà de 200 grs. c/u
 • 2 pebrots vermells grossos per escalivar
 • una patata bullida amb pell
 • 1/2 l. d’oli d’oliva
 • 1 gra d’all

Per la vinagreta:

 • 1 got d’oli d’oliva
 • 1/2 got de vinagre balsàmic blanc
 • un pessic de sal
 • 50 grs. d’avellanes torrades
 • un pessic de pebre vermell dolç
 • 2 llesques petites de pa torrat

Preparació:

 • Començarem comfitant el bacallà. Per fer-ho, posarem d’oli d’oliva en un cassó amb els dos alls pelats i ho deixarem fins que l’all comenci a agafar color. En aquest punt, ho retirem del foc i ho aboquem a sobre del bacallà que haurem disposat en una safata de forn amb la pell amunt.
 • Ficarem el bacallà al forn, a una temperatura de 100º durant 5 minuts.
 • Previament, haurem escalivat al forn els dos pebrots, per tal de tenir-los freds i pelats per muntar el plat.
 • Pelarem la patata i la tallarem a rodanxes primes.
 • Amb un aro inoxidable, començarem a donar forma al milfulls. Posarem com a base les rodanxes de patata i posarem una capa a sobre de làmines de bacallà, una de tires de pebrot escalivat, i anirem repetim l’operació fins omplir el motllo, acabant sempre amb una capa de bacallà.
 • Per preparar la vinagreta, posarem l’oli a foc suau i afegirem les avellanes i les llesquetes de pa. Quan el pa agafi color de torrat, retirarem la paella del foc i afegirem la cullaradeta de pebre vermell, sense deixar de remenar-lo perque no s’ens cremi. Després afegirem el vinagre i la sal i ho abocarem tot en un got de turmix per triturar-ho. Si ens queda molt espés, ho aclarirem amb una mica més d’oli. Rectificarem de sal, i tirarem la vinagreta tèbia per sobre del milfulls.
 • Desmotllem el milfulls i acabarem decorant-lo amb fulles de flors fresques i unes avellanes torrades trinxades.