Filet de vedella amb sobrasada ibèrica i formatge Maó

Ingredients per a 4 persones:

 • 4 filets de vedella de 200 grs. c/u
 • 4 talls de sobrada ibèrica

Per la salsa de formatge Maó:

 • 1 ceba
 • 200 grs. de formatge Maó
 • 1 got de vi blanc
 • 250 ml. de nata líquida per cuinar

Per la guarnició:

 • 1 ceba
 • 250 grs. d’arròs per risotto (arborio, carnaroli o bomba)
 • 1 got de vi blanc
 • 1/2 l. de brou de pollastre
 • un manat de farigola
 • 1/4 l. de nata líquida per cuinar

Preparació:

 • Per fer el risotto de farigola, posarem a bullir el brou amb les branques de farigola. Quan comenci a bullir, el taparem i el deixarem infusionar.
 • Sofregirem la ceba tallada ben petita amb un dau de mantega i una mica d’oli. Quan estigui ben sofregida, afegirem l’arròs i el deixarem enrossir una mica amb la ceba. Incorporarem el vi blanc, i el deixarem evaporar.
 • Anirem afegint el brou de pollastre colat, mica en mica, fins acabar-lo i el deixarem coure uns 16-18 minuts.
 • Mentrestant, anirem preparant la salsa de formatge Maó. Posarem a sofregir l’altre ceba també picada ben petita fins que es comenci a daurar. En aquest punt, afegirem el vi blanc i el deixarem evaporar.
 • Afegirem la nata líquida, i al començar a bullir incorporarem el formatge Maó ratllat. El desfarem bé amb l’ajunt d’unes varilles i deixarem coure la salsa fins que agafi densitat. Per aconseguir una salsa més fina, la passarem pel túrmix.
 • Comprovarem la cocció del risotto, i abans de retirarlo de foc afegirem una mica de pols de farigola i la nata líquida.
 • Posarem una paella al foc amb una gota d’oli, i quan estigui ben calent hi posarem els filets de vedella i els farem al gust de cadascú. El salpebrarem al sortir del foc, amb sal Maldon i pebre de Sichuán.
 • Colocarem el filet amb una plata per anar al forn, li colocarem a sobre la sobrassada i l’entrarem al forn a 180º durant 2-3 minuts. El posarem en el plat de servir, acompanyat amb la salsa de formatge i el risotto com a guarnició.