Amanida de ventresca de tonyina en escabetx

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 ventresca de tonyina
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 1 fulla de llorer
  • 8 grans de pebre negre i/o rosa
  • una mica d’orenga
  • unes branques de romaní i/o farigola
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got de vinagre de vi blanc
  • 2 gots d’oli d’oliva suau
  • sal

Per l’amanida:

  • fulles d’enciam de colors (fulla de roure, lollo, escarola…)
  • 5 tomàquets xerry
  • brots de soja
  • un grapat de pinyons torrats, nous i panses

Preparació:

  • Per preparar l’escabetx, posarem a sofregir la ceba tallada a grills ben primets i la pastanaga a rodanxes en l’oli d’oliva. Passats uns minuts, afegir la fulla de llorer, el pebre, el romaní, la farigola i l’orenga.
  • Afegir el vi blanc i el vinagre i deixar coure uns 5 minuts. Rectificar de sal.
  • Abocat l’escabetx a sobre de la ventresca i refrigerar.
  • Per muntar l’amanida, prepararem un bouquet amb les amanides. Afegirem els tomàquets xerrys tallats a grills, els fruits secs i ho amanirem amb una mica de l’escabetx.
  • Treurem la tonyina de l’escabetx i colocarem uns talls al costat de l’amanida. Podem aprofitar també la ceba i la pastanaga de l’escabetx per completar l’amanida.