La mongeta de desgranar als establiments de Cuina Vallès

foto_colectiu_bPer tercer any consecutiu, els membres de Cuina Vallès oferiran la “mongeta de desgranar” als seus restaurants.
Des de el proper dissabte 10 fins al diumenge 18 d’octubre, als establiments de Cuina Vallès trobareu plats cuinats amb la mongeta de desgranar com a protagonista.
Les “mongetes de desgranar”, també anomenades de tavella, o “pochas” al nord d’ Espanya, són un dels tresors gastronòmics que amaga la comarca del Vallès.
A la comarca del Vallès, es posen les llavors a la terra –argilosa i calcària- durant el mes de juliol i és ara, a primers d’octubre, quan els pagesos de COAGSA (Cooperativa Agrària de Sabadell) les cullen. La temporada és molt curta, només la podreu comprar i tastar durant unes setmanes a principis de la tardor. Aquesta temporalitat tan extrema la converteix en un dels productes agroalimentaris més preuats i efímers del nostre país.

Escribir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *