Ingredients per a 4 persones:
- 1 ventresca de tonyina
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 1 fulla de llorer
- 8 grans de pebre negre i/o rosa
- una mica d’orenga
- unes branques de romaní i/o farigola
- 1 got de vi blanc
- 1 got de vinagre de vi blanc
- 2 gots d’oli d’oliva suau
- sal
Per l’amanida:
- fulles d’enciam de colors (fulla de roure, lollo, escarola…)
- 5 tomàquets xerry
- brots de soja
- un grapat de pinyons torrats, nous i panses
Preparació:
- Per preparar l’escabetx, posarem a sofregir la ceba tallada a grills ben primets i la pastanaga a rodanxes en l’oli d’oliva. Passats uns minuts, afegir la fulla de llorer, el pebre, el romaní, la farigola i l’orenga.
- Afegir el vi blanc i el vinagre i deixar coure uns 5 minuts. Rectificar de sal.
- Abocat l’escabetx a sobre de la ventresca i refrigerar.
- Per muntar l’amanida, prepararem un bouquet amb les amanides. Afegirem els tomàquets xerrys tallats a grills, els fruits secs i ho amanirem amb una mica de l’escabetx.
- Treurem la tonyina de l’escabetx i colocarem uns talls al costat de l’amanida. Podem aprofitar també la ceba i la pastanaga de l’escabetx per completar l’amanida.