– Amanida de rúcula, fruits vermells i ànec.
Ingredients (per a 4 persones):
- 1 bossa de rúcula
- fruits vermells (gerds, groselles, mores….)
- 2 cullarades soperes de sucre moré
- 1 cullarada de vinagre de Mòdena
- 2 cullarades d’oli d’oliva d’Ullastrell
- 4 pedrers d’ànec en confit
- 50 grs. de pernil d’ànec
- Sal Maldon
Preparació:
- Començarem per macerar els fruits vermells. Els col.locarem en un bol i els cobrirem amb el sucre moré. Ho deixarem macerar durant un mínim de 12 h.
- Treurem el greix dels pedrers d’ànec comfitats i els tallarem a rotllanes.
- En un got de «zurito», posarem al fons una base de fruits vermells dels que hem macerat. A continuació, posarem una capa de rúcula, un altre amb els pedrers comfitats, repetirem amb un altre capa de rúcula i acabarem amb el pernil d’ànec.
- Al suc de la maceració de les fruites, afegirem la cullerada de vinagre de Mòdena, l’oli d’oliva i la sal Maldon. Amanirem el got amb un parell de cullarades d’aquesta vinagreta.
– «Dip» de musclos en escabetx i crema de formatge.
Ingredients (per a 4 persones):
- 1 llauna de musclos en escabetx
- 1 tarrina de crema de formatge semicurat President
- palets de pa (grisinis)
Preparació:
- Posarem en el got d’una batedora (turmix) o a la Thermomix els musclos en escabetx amb el seu suc i la crema de formatge. Ho pasarem tot fins aconseguir una crema ben fina.
- En un plat, col.locarem els palets de pa, nachos, patates xip….. i ho acompanyarem amb un bol amb la crema de formatge i musclos per anar sucant.
– Crema de meló al cava.
Ingredients (per a 4 persones):
- 1 meló madur
- 1 iogurt grec
- 1 «benjamín» de cava
- 1 got de crema de llet
- sal Maldon i pebre de sichuán
- raïm per decorar
Preparació:
- El día abans, tallarem la polpa del meló a daus i la deixarem macerar dins un bol amb el cava.
- Posarem al got de la batedora la polpa de meló macerada, el iogurt grec i la nata i ho triturarem tot fins aconseguir una crema. Salpebrem.
- Pelarem els grans de raïm i els tallarem a dauets ben petits.
- Omplirem uns gots de «xupito» amb la crema de meló ben freda i posarem per sobre el tartar de raïm.