El sumiller de La Terrassa del Museu a la final del concurs Nariz de Oro 2010.

Un total de 80 sumillers de Catalunya van participar ahir a la última de les 5 semifinals previstes abans de la final del XIX concurs La Nariz de Oro, que tindrà lloc els dies 5 i 6 de juny a Madrid, on s’escollirà el millor sumiller d’Espanya.

Com a anteriors semifinals, a la trobada d’avui a Barcelona els 80 sumillers participants han realitzat exercicis teòrics i pràctics per aguditzar el seu sentit més privilegiat.

Entre els concursants de Barcelona destaquen sumillers amb una gran experiència profesional que provenen de restaurants amb estrella Michelin , com Joan Lluis Gómez del restaurant de Carme Ruscalleda, César Bistuer del «Via Veneto» de Barcelona o Carolina González de «Can Jubany».

El nostre sumiller, en Rafa Blanco, ha sigut un dels 13 finalistes que viatjarà a Madrid el proper mes de juny per enfrontar-se a la resta de professionals que lluitaràn per aconseguir el títol de millor sumiller d’Espanya.

La prova que ha decidit el pas dels participants a la final ha consistit, tras una breu explicació i cata de cinc vins de les bodegues Azpilicueta, els sumillers han sortit de la sala de catas i a l’entrar havien d’identificar en una copa negra només un d’aquells  vins guiats únicament per l’olfate sense poder detectar el seu color ni el seu sabor.

Paralelament al concurs, la mostra La Nariz de Oro ha proposat en el espai «Las Armonías de la Nariz de Oro» una serie de maridatges entre diferents vins i productes com els formatges Torta del Casar, conserves o pernil i embotits de la Sierra de Sevilla.

A la final de Madrid, els millors sumillers de cada convocatoria,  afinaràn el seu olfacte davant cinc begudes alcohòliques i el guanyador  substituirà en el cetro dels sumillers espanyos a la campiona de 2009, María José Vázquez, sumiller del restaurant del Guggenheim.

Escribir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.