Els passat 21,22, 23 i 24 de febrer va tenir lloc la celebració de la segona edició del Fórum Gastronómico Santiago’10 a la ciutat de Santiago de Compostela. Entre les moltes empreses expositores, destacava la presència de l’ Agència Catalana de Turisme amb un espai de demostració i tast. Aquest espai va servir perquè 10 Col·lectius de Cuina Catalans presentessin el seus productes patrimonials i el seu territori d’ origen en sessions demostratives i de degustació per 20 persones. Cuina Vallès va celebrar la seva demostració el dimarts 23 de febrer de la mà de Sílvia Hernández i Rafa Blanco de La Terrassa del Museu i de Tomàs Cuadrado de El Racó d’en Tomàs.
Els assistents a la demostració varen poder tastar productes com la Mongeta del Ganxet, la Botifarra Terregada o l’oli d’Ullastrell.
Els plats preparats per la degustació vàren ser aquests:
– Amanida de brots tendres amb formatge de cendra d’Ullastrells, fruits secs i reducció de Mistela.
– «Oreo» de botifarra terregada i mongetes del ganxet.
– Tiramisú de mató d’Ullastrell i vi ranci.