Tataki de tonyina amb saltejat de verduretes orientals

Ingredients (per 4 persones):

  • 4 talls de tonyina de 250 grs. c/u
  • el suc de 2 taronges
  • 2 cullarades soperes de salsa de soja
  • 1 cullarada sopera de mel
  • 1 cullarada sopera de suc de llimona
  • 4 pastanagues grosses
  • 1/2 col verda
  • 1 paquet de brots de soja frescos
  • sèsam

Preparació:

  • En un bol, barregem el suc de taronja, la salsa de soja, la mel i la llimona.
  • Tallem els trossos de tonyina donant-li forma allargada (tataki), i ho posarem a macerar dins la preparació anterior durant 30 minuts.
  • Per l’acompanyament, saltejarem molt breument, i si és possible en un wok, la pastanaga tallada a tires amb la col tallada a la juliana i els brots de soja. Abans de retirar del foc, afegirem 2 cullarades de la maceració de la tonyina.
  • Treiem la tonyina de la salsa de maceració i arrebossarem els trossos amb els grans de sèsam.
  • Posarem una paella o una planxa al foc, i quan estigui a temperatura ben forta passarem els trossos de tonyina, procurant que ens quedin sellats per fora, però vermells encara per dintre.
  • Acompanyarem el tataki de tonyina amb les verduretes saltejades.