Ingredients (per 4 persones):
- 4 llenguados de 300 grs
- 1 porro
- 2 cebes tendres
- 100 grs. de pernil ibèric tallat a daus
- 200 grs. de gambes vermelles
- 1/2 got de conyac
- 1 cullarada de Maizena
- 250 cc. de brou de pollastre o verdures
Per la salsa:
- el caps i les cloves de les gambes
- 1 ceba
- 50 grs. de mantega
- 250 cc. de nata líquida
Preparació:
- En primer lloc, netejarem els llenguados treient-li pell i espines, tallarem el cap i treurem els quatre filets de cadascú.
- Per el farciment de les pupietes, tallarem ben petits el porro i la ceba tendra i ho posarem a sofregir al foc amb una mica d’oli. Quan comenci a agafar color, afegirem els daus de pernil i les gambes pelades i tallades a trossets. Deixarem sofregir uns minuts, abocarem el conyac i ho deixarem evaporar. En aquest punt, afegirem la cullarada de Maizena i la sofregirem. Afegim el brou i ho deixarem al foc fins que agafi densitat. Deixarem refredar.
- Per preparar la salsa per acompanyar el llenguado, posarem en un cassó al foc la mantega amb els caps i les cloves de les gambes i la ceba tallada a trossos. Ho deixarem sofregir tot junt durant 10 minuts, ho retirarem del foc i ho passarem per un colador xinés. Tornarem a posar al foc i afegirem la nata líquida. Deixarem fer la salsa fins que en agafi textura. Rectificarem de sal.
- Colocarem els llenguados en una plata per anar al forn, donant-li forma arrodonida. Farcirem el centre amb el preparat de pernil i gambes, i ho posarem a forn a 160º durant 10 minuts.
- Per servir, col.locarem en el plat les quatre pupietas i les acompanyarem amb la crema de gambes.