Pebrots verds farcits de truita de patates

Ingredients (per 4 persones):

  • 4 pebrots vermells, grans i allargats
  • 2 cebes
  • 4 patates grosses
  • 6 ous
  • un raig de nata líquida
  • 1 cullarada de llevat
  • 1/2 got de llet
  • sal i pebre

Per la salsa:

  • 1 ceba
  • 1 cullarada sopera de farina
  • 250 cc. de llet
  • 100 cc. de nata líquida
  • 2 cullarades de tomàquet fregit
  • un grapat d’ametlles torrades

Preparació:

  • Començarem tallant les cebes i les patates ben primetes, tal com ho fariem per preparar una truita. Quan ho tinguem ben comfitat, afegirem la nata líquida i rectificarem de sal i pebre.
  • Batre els ous, afegir sal i la cullarada de llevat desfeta en 1/2 got de llet. Incorporar el sofregit de patates i ceba.
  • Omplir els pebrots, amb l’ajuda d’una cullareta, amb la preparació anterior i colocar en una safata de forn. Regar amb un raig d’oli i entrar al forn a 150º durant 25 minuts.
  • Mentrestant, prepararem la salsa per acompanyar els pebrots. Tallarem la ceba ben petita i la posarem a sofregir amb una mica d’oli. Quan estigui ben sofregida, afegirem la cullarada de farina i la deixarem enrossir. Afegim la llet i la nata líquida i, sense deixar de remenar, deixarem espessir. Quan hagi agafat la consistència d’una beixamel, afegirem el tomàquet fregit i les ametlles torrades i passades pel morter.
  • Servirem els pebrots acompanyat de la beixamel de tomàquet i ametlles.