Ingredients (per 4 persones):
- 4 pebrots vermells, grans i allargats
- 2 cebes
- 4 patates grosses
- 6 ous
- un raig de nata líquida
- 1 cullarada de llevat
- 1/2 got de llet
- sal i pebre
Per la salsa:
- 1 ceba
- 1 cullarada sopera de farina
- 250 cc. de llet
- 100 cc. de nata líquida
- 2 cullarades de tomàquet fregit
- un grapat d’ametlles torrades
Preparació:
- Començarem tallant les cebes i les patates ben primetes, tal com ho fariem per preparar una truita. Quan ho tinguem ben comfitat, afegirem la nata líquida i rectificarem de sal i pebre.
- Batre els ous, afegir sal i la cullarada de llevat desfeta en 1/2 got de llet. Incorporar el sofregit de patates i ceba.
- Omplir els pebrots, amb l’ajuda d’una cullareta, amb la preparació anterior i colocar en una safata de forn. Regar amb un raig d’oli i entrar al forn a 150º durant 25 minuts.
- Mentrestant, prepararem la salsa per acompanyar els pebrots. Tallarem la ceba ben petita i la posarem a sofregir amb una mica d’oli. Quan estigui ben sofregida, afegirem la cullarada de farina i la deixarem enrossir. Afegim la llet i la nata líquida i, sense deixar de remenar, deixarem espessir. Quan hagi agafat la consistència d’una beixamel, afegirem el tomàquet fregit i les ametlles torrades i passades pel morter.
- Servirem els pebrots acompanyat de la beixamel de tomàquet i ametlles.