Ingredients per a 4 persones:
- 4 troncs de lluç de 200 grs. c/u
- sal i pebre
- oli
Per la salsa:
- 1 ceba grossa
- 1 dau de mantega
- 1 cullarada d’oli d’oliva
- 300 grs. de pernil ibèric, tallat a dauets
- 200 ml. de brou vegetal o de pollastre
- 250 ml. de nata líquida per cuinar
Preparació:
- Colocarem els troncs de lluç en una plata de forn, salpebrarem i afegirem una mica d’oli d’oliva. Els reservarem per ficar-los al forn a l’últim moment.
- Per la salsa, picarem la ceba ben petita i la posarem a sofregir en un cassó amb la mantega i l’oli. Quan estigui ben daurada, afegirem els dauets de pernil i els deixarem sofregir amb la ceba, a foc molt lent i amb el cassó tapat.
- Passats uns 10 minuts, afegirem el brou i el deixarem reduir a la meitat. Afegim la nata i repetim l’operació. Ens ha de reduir fins tenir una textura de crema. Si fós necessari, rectificarem de sal.
- Posarem el lluç al forn, a tempetura mitja (150º) durant 10-15 minuts (depenent del gruix dels troncs).
- Colocarem el lluç en un plat i cobrirem amb la salsa de Jabugo.
- Podem acompanyar el peix amb unes verduretes fetes a la planxa (espàrrecs verds, pastanaga, tires de carbassó, etc.