Ingredients per a 4 persones:
- 400 grs. d’arròs arborio o carnaroli
- 2 cebes
- 1 gotet de vi blanc
- 1 l. de brou d’au
- 250 ml. de nata líquida per cuinar
- 300 grs. de fredolics
- 1 manat de farigola
- 4 tomàquets vermells
- uns fils de safrà torrat
- 1 manat d’alls tendres
- 4 llesques de pa torrat triturat
- 10 ametlles torrades
- formatge parmesà
Preparació:
- Començarem per fer el sofregit de fredolics. Per aixó, donarem un bull a 250 cl. de brou amb la farigola i deixarem infusionar durant 10 minuts. Colar i reservar.
- Fer un sofregit amb les cebes i el tomàquet tallats a trossos. Quan estigui ben comfitat el sofregit, abocar-hi l’infusió de farigola i el safrà. Triturar, colar i possar-ho en una olla.
- Sofregir els alls tendres tallats a rodanxes, afegir els bolets tallats a trossos i mantenir a la paella sense deixar de remenar fins que s’evapori l’aigua dels bolets. Condimentar, abocar-hi la preparació anterior i afegir-hi el pa ratlla i les ametlles picades.
- Afegir l’arròs i deixar sofregir uns minuts. Abocar-hi el got de vi blanc i deixar evaporar.
- Anar afegint el brou restant, que tindrem a punt d’ebullició, a mida que l’arròs el vagi absorvint.
- Un cop incorporat tot el brou, i uns minuts abans de retirar l’arròs, incorporar-hi la nata líquida i el parmesà ratllat.