Tiramisú

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 tarrina de formatge Mascarpone de 250 grs
  • 2 rovells d’ou
  • 100 grs. de sucre
  • 200 ml. de nata líquida (35 % MG)
  • 4 tasses de cafè ben carregat (fred)
  • 1 got de licor Marsala (en cas de no trobar-ne, podem utilitzar Oporto, Amaretto o Frangelico)
  • 8-10 melindros
  • cacau amarg

Preparació:

  • Muntar els rovells d’ou amb el sucre en una thermomix, o be en un bol gran amb les varilles del túrmix.
  • Quan el sucre s’hagi incorporat als rovells i s’hagi esponjat, afegirem el formatge Mascarpone i la nata. Ho hem de batre fins aconseguir una textura de nata muntada.
  • Per un altre banda, barregem el cafè ben fred amb el licor.
  • Empapem els melindros en el cafè i els coloquem en el recipient de presentació, que pot ser un aro d’inoxidable, un bol de vidre o una copa. A sobre dels melindros, posarem una capa de la barreja de nata+formatge. Farem una altre capa de melindros emborratxats i acabarem amb una última capa de nata+formatge. Ho posarem a la nevera perque estigui ben fred, i al moment de servir espolvorarem amb cacau amarg.

imagen-057