El passat dijous 28 de maig, el col.lectiu Cuina Vallès va servir un sopar a la ciutat italiana de Venècia. L’àpat va servir per finalitzar una importat jornada comercial organitzada pel Consorci de Turisme de Catalunya i com a cloenda a l’any de Catalunya a Itàlia (febrer 2008-març 2009).
Durant l’àpat al que varen assistir més de 80 persones al Casino de Venezia, els assistens varen poder degustar alguns dels productes agroalimentaris el.laborats al Vallès Occidental: mongeta del Ganxet de Coagsa, vedella engreixada al Parc Agrari de Sabadell o la botifarra de Sant Llorenç, el.laborada per la botiga de Terrassa Casanovas Selecció, entre d’altres productes catalans.
La minuta de l’àpat va ser la següent:
* Brotxeta de llagostins amb salsa romesco (La Terrassa del Museu)
* Carpaccio de pop, tomàquet de Montserrat i anxova de l’Escala (Garbí)
* Crema de carbassa amb oli d’alfàbrega i pipes (La Terrassa del Museu)
* Mongetes del Ganxet sortint de l’olla amb rosta de cansalada (Garbí)
* Múrgoles a la crema de foie (Garbí)
* Botifarra de Sant Llorenç amb corretjoles (Lluernari)
* Bacallà amb porros i vinagreta de ceps (Forrellat)
* Galta de vedella (Lluernari)
* «Dorayaki» de mongetes del Ganxet (Lossum)
* Panacotta de maduixots i xocolata blanca (Lossum)