Ingredients per 4 persones:
- 8/12 cuixetes de pollastre
- oli d’oliva
- 100 grs. d’ametlles torrades sense pell
- 4 alls
- 1 manat de julivert
- 1 got de vi blanc
- 1/2 got de vinagre de vi blanc
- 0’5 l. de brou de pollastre
- 8 patates mitjanes per acompanyar
Preparació:
- Posarem una cassola al foc amb l’oli d’oliva i enrossirem les cuixetes de pollastre. Retirem i reservem.
- Posarem al got de la batedora els alls, el julivert, les ametlles, el vi, el vinagre i el brou i ho passarem tot. Abocarem a sobre de la cassola anterior per començar a fer la salsa amb el mateix oli d’enrossir les cuixetes. Deixarem la salsa al foc durant 12-15 minuts fins que s’hagi evaporat el vi i el vinagre. En aquest punt, tornarem a incorporar les cuixetes de pollastre i deixarem acabar-se de fer durant 20 minuts més. Si veiem que d’evapora la salsa, afegirem una mica d’aigua o més brou.
- Per acompanyar, agafarem les patates de mida mitjana i les possarem a bullir a partir d’aigua freda amb sal durant 20 minuts des del començament de l’ebullició (ens han de quedar una mica dures).
- Les tallarem a grills grans, i les possarem a fregir amb oli abundant ben calent fins que quedin ben dauredes.