Ingredients (per 4 persones):
- 4 talls de tonyina de 250 grs. c/u
- el suc de 2 taronges
- 2 cullarades soperes de salsa de soja
- 1 cullarada sopera de mel
- 1 cullarada sopera de suc de llimona
- 4 pastanagues grosses
- 1/2 col verda
- 1 paquet de brots de soja frescos
- sèsam
Preparació:
- En un bol, barregem el suc de taronja, la salsa de soja, la mel i la llimona.
- Tallem els trossos de tonyina donant-li forma allargada (tataki), i ho posarem a macerar dins la preparació anterior durant 30 minuts.
- Per l’acompanyament, saltejarem molt breument, i si és possible en un wok, la pastanaga tallada a tires amb la col tallada a la juliana i els brots de soja. Abans de retirar del foc, afegirem 2 cullarades de la maceració de la tonyina.
- Treiem la tonyina de la salsa de maceració i arrebossarem els trossos amb els grans de sèsam.
- Posarem una paella o una planxa al foc, i quan estigui a temperatura ben forta passarem els trossos de tonyina, procurant que ens quedin sellats per fora, però vermells encara per dintre.
- Acompanyarem el tataki de tonyina amb les verduretes saltejades.