Brindis al Sol

banner

La idea de poder cuinar amb el Sol és dificilment creible si no es veu amb els propis ulls. Veure com es prepara una recepta culinària sol.licitada en un restaurant és una vivència que ben segur pot impressionar i que, d’una revolada, escampa tots els possibles dubtes que es tenen sobre el poder calorífic real de l’astre rei. Si, a més, es poden tastar les receptes solars cuinades davant dels ulls, l’experiència vital queda gravada a la memòria per sempre més.

La Terrassa del mNACTEC – Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (Terrassa) és un espai privilegiat on es reuneixen les condicions ideals per dissenyar una experiència solar i culinària única. En aquest espai, just al costat del restaurant La Terrassa del Museu, la Fundació Terra hi té ubicat un reflector Scheffler de 8 m2 de superfície reflectora, un enginy de cocció solar gegantí que permet la cocció solar comunitària. És l´únic reflector Scheffler d’aquest tamany accesible al públic d’Europa i que permet cuinar per a un alt nombre de comensals.

Des del 17 de maig fins el 19 de juliol del 2009, cada diumenge -de 13’30 a 15’30 hores- a la terrassa del mNACTEC estarà en funcionament (si fa sol) el reflector solar Scheffler per tal de preparar el Plat del Diumenge Solar que sol.licitin els clients del restaurant La Terrassa del Museu. Els clients del restaurant que escullin aquest plat solar rebran de franc una copa de cava gentilesa de caves Berdié.

Mentre la Silvia Hernández, cuinera de La Terrassa del Museu prepara els plats solars en el reflector, els clients del restaurant i altres visitants del Museu podran veure en viu com es cuina el plat i interessar-se pel funcionament d’aquest reflector. Un monitor de Fundació Terra atendrà als interessats per tal d’informar-los sobre les necessitats energètiques d’una activitat aparentment tan inofensiva com cuinar.

Escribir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.